1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tesla ve Vestas depolamada işbirliği yapacak

Tesla ve Vestas depolamada işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas ile ABDli teknoloji devi Tesla yeni batarya depolama teknolojileri konusunda işbirliği yapacak.Danimarkalı...

Tesla ve Vestas depolamada işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas ile ABDli teknoloji devi Tesla yeni batarya depolama teknolojileri konusunda işbirliği yapacak.

Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas, Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi ve inovasyon şirketi Tesla ile yeni batarya depolama teknolojileri konusunda işbirliği yapacaklarını açıkladı. 

İşbirliği kapsamında iki şirket rüzgar santrallerinden üretilen fazla elektriğin depolanmasının en iyi yollarını keşfetmeyi hedefliyor. Böylece rüzgar elektriği rüzgarın olmadığı ve ihtiyacın olduğu zamanlarda da etkin bir şekilde kullanılabilecek.

Ayrıca Vestas, rüzgar türbinleri ile enerji depolamanın birlikte çalışarak enerji maliyetini azaltacak sürdürülebilir enerji çözümlerini keşif ve test için bir süredir Tesla gibi önde gelen şirketlerle bazı projeler üzerinde çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler