1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biyogaz ve çevre ilişkisi İzmir'de masaya yatırılacak

Biyogaz ve çevre ilişkisi İzmir'de masaya yatırılacak

Enerji Günlüğü - Çevreci Enerji Derneği’nin, İzmir’de gerçekleştireceği Biyogaz Enerjisi ve Çevre başlıklı panelde, biyokütle enerjisi ve çevre...

Biyogaz ve çevre ilişkisi İzmir'de masaya yatırılacak

Enerji Günlüğü - Çevreci Enerji Derneği’nin, İzmir’de gerçekleştireceği Biyogaz Enerjisi ve Çevre başlıklı panelde, biyokütle enerjisi ve çevre ilişkisi ele alınacak.  

Türkiye’de güneş ve rüzgara göre henüz yeterince yaygın şekilde bilinmeyen yenilenebilir enerji kaynağı biyokütle, İzmir’de masaya  yatırılacak. Çevreci Enerji Derneği tarafından düzenlenen Biyogaz Enerjisi ve Çevre başlıklı panel, 15 Eylül 2017 tarihinde İzmir Hilton Hotel’de gerçekleştirilecek. Katılımcı sayısı 40 kişi ile sınırlı tutulan panelde; Biyogaz Enerji Santrallerinin ekosisteme ve ekonomiye olumlu desteği, çevre ile uyumu, ürettiği elektriğin enerji bağımsızlığına ve mikropsuz gübrenin tarımsal faaliyetlere katkısı konuşulacak.

Açılış konuşmasını Çevreci ENERJİ Derneği Başkanı Tolga Şallı'nın yapacağı etkinlikte, biyogaz enerjisi konusunda uzman bilim insanları konuşacak. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Azbar, organik atıklardan çevre dostu enerji üretimi ve biyogaz teknolojisi üzerine konuşacak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eşref İrget, biyogaz atıklarının tarımda kullanımına dair önemli noktaların altını çizecek. Çevre Yüksek Mühendisi Erşan Olcay Işın ise hayvansal atıkların çevreye etkisi ile biyogaz yatırımlarını ele alacak. Av. Arsin Demir tarafından da “Biyogaz Enerjisi ve Çevre Hukuku” konulu bir sunum yapılacak.

Panele katılmak isteyenlerin [email protected] adresine adı-soyadı, irtibat numarası ve çalıştıkları kurumu belirten e-posta göndermeleri istendi. 

Önceki ve Sonraki Haberler