1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksen Enerji, üç RES'in satışını tamamladı

Aksen Enerji, üç RES'in satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - Aksen Enerji, Hatay Sebenoba RES, Manisa Karakurt RES ve Kapıdağ RES'lerin Fernas İnşaat A.Ş.'ye satış işlemlerini tamamladı. Aksen...

Aksen Enerji, üç RES'in satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - Aksen Enerji, Hatay Sebenoba RES, Manisa Karakurt RES ve Kapıdağ RES'lerin Fernas İnşaat A.Ş.'ye satış işlemlerini tamamladı. 

Aksen Enerji, Hatay Sebenoba Rüzgâr Santrali, Manisa Karakurt Rüzgâr Santrali ve Kapıdağ Rüzgâr Santrali'nin Fernas İnşaat A.Ş.'ye toplam 100.500.000 USD (yüz milyon beş yüz bin Amerikan Doları) bedel ile satışında tüm ödemelerin tamamlandığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Kapıdağ Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 40.000.000 Amerikan Doları'na, Manisa Karakurt Rüzgâr Santrali ve Hatay Sebenoba Rüzgâr Santrali'ne sahip Deniz Elektrik Limited Şirketi'nin ise 60.500.000 Amerikan Doları'na satış işlemleri tamamlandı, hisse devirleri yapıldı ve ön ödeme sonrası kalan 60.500.000 Amerikan Doları bakiye nakden tahsil edildi. Santrallere ait toplam 148.072.578,65 TL tutarındaki kredilerin kapatılmasından sonra kalan tutar, Aksa Enerji'nin kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanıldı.

Şirket, Hatay Sebenoba Rüzgâr Santrali, Manisa Karakurt Rüzgâr Santrali ve Kapıdağ Rüzgâr Santrali'nin Fernas İnşaat A.Ş.'ye toplam 100.500.000 USD (yüz milyon beş yüz bin Amerikan Doları) bedel ile satışı konusunda Fernas İnşaat A.Ş. ile anlaşmaya varmış, 40.000.000 USD (kırk milyon Amerikan Doları) tutarında ön ödeme almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler