1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. 5 HES’in Erg Altyapı’ya devrine onay

5 HES’in Erg Altyapı’ya devrine onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santrallerinin (HES) bir bütün halinde...

5 HES’in Erg Altyapı’ya devrine onay

Enerji Günlüğü - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santrallerinin (HES) bir bütün halinde Erg Altyapı İnşaat’a satışını onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santrallerinin bir bütün halinde özelleştirilmesine dair kararı Resmi Gazete’de yayımladı. Beş santralin işletme hakkının 9 milyon TL’ye Erg Altyapı İnşaat’a devri onaylandı.

Açıklamaya göre, 31/03/2017 tarihinde yapılan ihale sonucunda 9.040.000 (Dokuzmilyonkırkbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkı verildi. 

Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilerek, 9.020.000 (Dokuzmilyonyirmibin) Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren AKY Mutfak Eşyalan İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkı verilecek. AKY Mutfak Eşyaları İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde ise 8.700.000 (Sekizmilyonyediyüzbin) Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren RE-HA İnşaat Madencilik Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkı verilecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler