1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

Enerji Günlüğü - YEKDEM destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyenler 31 Ekim 2017 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu...

YEKDEM desteğinde son başvuru tarihi 31 Ekim

Enerji Günlüğü - YEKDEM destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyenler 31 Ekim 2017 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun (YEK Kanunu) gereğince destekleme mekanizmasından yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 31 Ekim 2017 tarihi mesai saati sonuna kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvurmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamaya göre, YEK Destekleme Mekanizmasından 2018 yılında yararlanmak isteyen üretim lisansı sahiplerinin başvurularına konu üretim tesislerinin 1 Kasım 2007 tarihi ve sonrasında işletmeye girmiş olması ve başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak tamamen ya da kısmen işletmeye alınmış olması gerekiyor. 

Ayrıca 2018 yılında YEK Destekleme Mekanizmasından yararlanmak amacıyla 31 Ekim 2017 tarihi mesai saati sonuna kadar Kuruma başvuru yapan kişilerden YEK Destekleme Mekanizmasına yaptıkları başvurularını sonlandırmak isteyenlerin taleplerini en geç 31 Ekim 2017 tarihi mesai saati sonuna kadar EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına yazılı olarak iletmeleri gerekiyor. 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler