1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin ve İngiltere yenilenebilirde dalgalarına bakacak

Çin ve İngiltere yenilenebilirde dalgalarına bakacak

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Çin’deki araştırmacılar rüzgar ve dalga enerjisindeki "yeni nesil" teknolojileri geliştirmek için beş projede işbirliği...

Çin ve İngiltere yenilenebilirde dalgalarına bakacak

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Çin’deki araştırmacılar rüzgar ve dalga enerjisindeki "yeni nesil" teknolojileri geliştirmek için beş projede işbirliği yapacaklar.

Yeni nesil yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda iki dünya devi birlikte çalışma kararı aldı. İngiltere (Birleşik Krallık) Doğal Çevre Araştırma Konseyi ile Mühendislik ve Fiziksel Bilimler Araştırma Konseyi, Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı'ndan da finansman desteği alan projeler için önümüzdeki üç yıl boyunca 4 milyon pound (5,3 milyon $) kaynak ayırma taahhüdünde bulundu.

Çin Ulusal Doğa Bilimleri Vakfı Başkanı Yang Wei “Çin'in halihazırda sahip olduğu dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji sektörünü daha da ilerletmek, ülkenin 13. Beş Yıllık Planı'nın (2016-20) ayrılmaz bir parçasıdır ve bu gelecekteki ekonomik büyümeyi hızlandırma ile düşük karbonlu ekonomik gelişmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Açıklama, İngiltere’deki offshore rüzgar enerjisi fiyatları düşmeye devam ettiği süreçte geldi. İngiltere hükümeti, Pazartesi günü iki şirketin megawatt saat fiyatı 57.50 pound olan tesisler inşa etmeyi kabul ettiği bir rüzgar çiftliği açık artırması düzenledi. Bu fiyat, yeni rüzgar çiftliklerinin iki yıl öncesine göre yarı fiyatına inşa edilebileceği ve rüzgar enerjisinin ilk kez İngiltere'de nükleer enerjiden daha ucuz hale geldiği anlamına geliyor.

Birleşik Krallık-Çin Offshore Yenilenebilir Enerji programının bir parçası olan yeni girişim kapsamında, Oxford Üniversitesi ve Shanghai Jiao Tong Üniversitesi tayfun koşullarında rüzgar türbinlerinin direncini artıracak yapısal tasarımlar üzerine çalışacaklar. Imperial College London ve Zhejiang Üniversitesi başkanlığındaki bir başka proje de, daha ekonomik rüzgar enerjisi çiftliklerinin tasarımını destekleyecek tahmin yetenekleri yaratmak için veri bilimi ve bilgisayar teknolojisini kullanılacak. Exeter Üniversitesi ile Dalian Teknoloji Üniversitesi de yüzen açık deniz rüzgar platformlarındaki esnekliği artıracak projelerde çalışıyorlar. 

Strathclyde Üniversitesi ve Chongqing Üniversitesi liderliğindeki proje ise dalga enerjisi jeneratörleri tarafından absorbe edilen enerjiyi kullanılabilir elektriğe dönüştüren mekanizmaların tasarımında ve optimizasyonunda sanal prototip geliştirmenin kullanımı üzerine odaklanıyor.

Cranfield Üniversitesi ve Harbin Mühendislik Üniversitesi de genel maliyetleri düşürmek amacıyla farklı denizaşırı enerji tesislerinin kurulumunda ve işletilmesinde potansiyel sinerjileri keşfedecek.

Bu yılın başlarında, enerji araştırma firması Westwood Global Energy Group rüzgar enerjisi kapasitesinin 2017-2025 yılları arasında beş kat artacağını öngörmüştü. Tahmini 289 milyar avroluk (315,7 milyar dolar) toplam yatırımın yaklaşık yarısı Birleşik Krallık ve Çin'deki projelere yönlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler