1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tarımsal Biyogaz, GES ve RES’lere hibe desteği verilecek

Tarımsal Biyogaz, GES ve RES’lere hibe desteği verilecek

Enerji Günlüğü - Tarımsal amaçlı biyogazdan ısı ve elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesis projelerinin yarısına hibe...

Tarımsal Biyogaz, GES ve RES’lere hibe desteği verilecek

Enerji Günlüğü - Tarımsal amaçlı biyogazdan ısı ve elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesis projelerinin yarısına hibe desteği verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Kalkınma Destekleri̇ Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, hibeye esas proje tutarı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, biyogazdan ısı ve elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, gübre işlenmesi, yeni sera yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine ilişkin yeni tesis başvurularında 2 milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu tutar, bu yatırımlara ilişkin kapasite artırımı veya teknoloji yenilemeye ilişkin başvurularda 1 milyon 500 bin lira, yatırımı tamamlama amaçlı başvurularda ise 1 milyon 750 bin lira üst limitini geçemeyecek.

Hibeye esas proje tutarının alt limiti en az 30 bin lira olacak. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecek. Söz konusu tutarın yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Kalan yüzde 50'sini ise başvuru sahipleri temin edecek.

HİBE KAPSAMI

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.

Başvurular, "www.tarim.gov.tr" internet adresinden yapılacak.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler