1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPGİS’ten Erdoğan’a faizle mücadele desteği

EPGİS’ten Erdoğan’a faizle mücadele desteği

Enerji Günlüğü - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Sendikası (EPGİS), üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek faizle mücadele yönündeki...

EPGİS’ten Erdoğan’a faizle mücadele desteği

Enerji Günlüğü - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları Sendikası (EPGİS), üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek faizle mücadele yönündeki çağrılarına destek vereceklerini duyurdu. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak, yüksek faizle mücadele çalışmalarını desteklediğini bildirdi. İstasyoncuların da yüksek faizden dertli olduğunun altını çizen EPGİS, bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi. 

EPGİS Yönetim Kurulu’nun Başkan Fesih Aktaş imzasıyla Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği mektup şöyle:

Sn. Recep Tayyip Erdoğan 

Türkiye Cumhurbaşkanı 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Ülke ekonomisinin, iş dünyasının en önemli sorunlardan birinin yüksek faiz oranları olduğunu her fırsatta gündeme getiriyorsunuz. 

Bu konudaki ısrarlı mücadelenizde, yanınızda olduğumuzu belirterek, sektörümüz cephesinde bu konuda yaşadıklarımızı ve maruzatımızı paylaşmak istiyoruz. 

Zat-ı Ali'lerinizin dile getirdiği faizlerin çok yüksek olduğu gerçeğinin yansımasını sektörümüz de çok yakıcı şekilde yaşıyor. İstasyon işletmecileri, bankaların sektörümüze uyguladığı fahiş faizler ve komisyonlardan belini doğrultamaz hale gelmiş durumda. 

Sayın Cumhurbaşkanım, 

İstasyonlardaki kredi kartlı akaryakıt ve LPG satışlarına bankaların uyguladığı pos oranları çok yüksek. Yine kullandırdıkları kısa ve orta vadeli kredilerin faizlerini ödeyebilmek de istasyonlar açısından neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Sadece bu nedenlerle, çok sayıda işletme sahibi, istasyonlarının anahtarını bankalara teslim etme noktasında. 

Sayın Cumhurbaşkanım, 

Yüksek faize karşı verdiğiniz savaşta sektör olarak yanınızdayız. Tüm ülke ekonomisini de olumsuz etkileyen bu sorunun çözümü konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya, aksiyon almaya hazırız. 

Saygılarımızla 

EPGİS Yönetim Kurulu adına

Önceki ve Sonraki Haberler