1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜYAD’a genel sekreter: Oktay Kavas

GÜYAD’a genel sekreter: Oktay Kavas

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreterliği’ne Ahmet Oktay Kavas getirildi. Önde gelen enerji yatırımcılarının...

GÜYAD’a genel sekreter: Oktay Kavas

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Genel Sekreterliği’ne Ahmet Oktay Kavas getirildi. 

Önde gelen enerji yatırımcılarının katılımıyla 2016 yılında kurulan ve güneş enerjisiyle ilgili farkındalığı artırmayı hedefleyen GÜYAD’da genel sekreterlik pozisyonuna atama yapıldı. GÜYAD Genel 1995 yılından bu yana sektörde çalışan Ahmet Oktay Kavas, geçmişte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Yap-İşlet-Devret, Yap-İşlet projelerinde danışmanlık görevlerinde bulundu. 

KAVAS, DENEYİMLİ İSİM

Elektrik Piyasası Kanunu’nun yayımlanması sonrasında yeni piyasa yapısının ilk sektörel örgütlenmelerinden biri olan Elektrik Üreticileri Derneği’nin Müdürlüğü’nü üstlenen Kavas daha sonraki yıllarda özel sektörde hidroelektrik ve jeotermal elektrik santrali projeleri bulunan Kayı Grup bünyesinde çalıştı. 

AMAÇ, TÜM SEKTÖRE KATKI 

GÜYAD Başkanı Cem Özkök “Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektörün değerli üyelerinin katkılarıyla elektrik enerjisi piyasasında sadece güneş enerjisi yatırımcılarını temsil etmeyip tüm sektörün kamu ile birlikte geliştirilmesine katkı sunmak istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için GÜYAD Genel Sekreteri olarak Ahmet Oktay Kavas'ın bilgi ve birikiminin GÜYAD ve elektrik sektörüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

SEKTÖRÜN BÜYÜKLERİ BURADA

GÜYAD, Akfen Holding, Altek Alarko, Borusan Enbw, Cengiz Enerji, EnerjiSa, Enerya, Engie, Erikoglu Yatırım, Güriş Holding, Kibar Holding, Limak Enerji, Polat Enerji, Seul Holding, T Dinamik Enerji, TeknoRay, Turcas ve Zorlu Enerji olmak üzere 17 kurucu üyeden oluşuyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler