1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Karasu-Kocaali ilçesinde tek bir noktada jeotermal kaynak aranacak. Çıkarılacak kaynak, termal amaçlı tesisler için kullanılacak.Sakarya...

Sakarya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Karasu-Kocaali ilçesinde tek bir noktada jeotermal kaynak aranacak. Çıkarılacak kaynak, termal amaçlı tesisler için kullanılacak.

Sakarya ili, Karasu-Kocaali ilçesi, Maden Deresi Mevkiinde Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı sınırları içerisinde Mehmet Mert tarafından jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapılması planlanıyor.

378.326 TL bedelli proje kapsamında ruhsat sahası içerisinde belirlenen tek noktada arama sürecinden sonra jeotermal su sondajı yapılarak çıkarılacak termal suyun, termal amaçlı tesisler yapılması amacıyla tesislerin yapılacağı alana taşınması amaçlanıyor. ruhsat alanı Kocaali ilçe merkezine kuş uçuşu 8 km mesafede bulunuyor.

Çıkarılacak olan termal su sıcaklığına bağlı olarak yatırım yapılacak ve yatırım tutarı, çıkarılacak suyun debisine bağlı olarak değişebilecek. Uygun sıcaklıkta ve debide su bulunması halinde (55-60 oC) jeotermal seracılık yapılması da değerlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler