1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaz dağıtımında işletme giderlerine düzeltme istisnası getirildi

Doğal gaz dağıtımında işletme giderlerine düzeltme istisnası getirildi

Enerji Günlüğü - Doğal gaz dağıtım şirketlerinin işletme giderleri öngörüleri ile gerçekleşen arasında fark olduğu durumlarda bundan böyle tarife...

Doğal gaz dağıtımında işletme giderlerine düzeltme istisnası getirildi

Enerji Günlüğü - Doğal gaz dağıtım şirketlerinin işletme giderleri öngörüleri ile gerçekleşen arasında fark olduğu durumlarda bundan böyle tarife uygulama dönemi başında yapılan düzenlemelerde ve tarife Kurul kararlarında dönem sonunda düzeltme yapılacağı belirtilen kalemler için düzeltme yapılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları’na ilişkin aldığı kararda değişikliğe gitti. 

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Kurul kararına göre, işletme gideri bileşenine ilişkin öngörüler ile gerçekleşmelerin farklı olması durumunda, ortaya çıkan farklar ile ilgili daha önce herhangi bir düzeltme yapılmazken, yeni düzenleme ile bazı istisnalar getirildi. Bu tür durumlarda artık tarife uygulama dönemi başında yapılan düzenlemelerde ve tarife Kurul kararlarında dönem sonunda düzeltme yapılacağı belirtilen kalemler için düzeltme yapılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler