1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir enerji en hızlı büyüyen kaynak olacak

Yenilenebilir enerji en hızlı büyüyen kaynak olacak

Küresel düzeyde yıllık tüketiminin yüzde 2.3 oranında artması beklenen yenilenebilir enerji 2040’a kadar en hızlı büyüyen enerji kaynağı olacak.

Yenilenebilir enerji en hızlı büyüyen kaynak olacak

Enerji Günlüğü - Küresel düzeyde yıllık tüketiminin yüzde 2.3 oranında artması beklenen yenilenebilir enerji 2040’a kadar en hızlı büyüyen enerji kaynağı olacak.

ABD Enerji Enformasyon İdaresince (EIA) hazırlanan 2017 yılı Uluslararası Enerji Görünümü Raporu’na göre, 2015-2040 yıllarında en hızlı büyüyen enerji kaynağı yenilenebilir enerji kaynakları olacak. Küresel yenilenebilir enerji tüketimi yıllık yüzde 2,3 artacak. Küresel enerji tüketiminin ise yüzde 28 artacağı öngörülüyor.

NÜKLEER İKİNCİ HIZLI BÜYÜYEN KAYNAK

Aynı dönem içinde nükleer enerji tüketiminin yıllık yüzde 1,5 artmasının tahmin edildiği bilgisine yer verilen raporda, nükleerin de dünyanın en hızlı ikinci büyüyen enerji kaynağı olacağına dikkat çekildi.

FOSİL YAKITLAR HALA BELİRLEYİCİ, DOĞAL GAZ ÖNDE

Raporda, yenilenebilir enerji kaynaklarının tüketiminin artmasına rağmen fosil yakıtların önemini kaybetmeyeceği ve 2040'ta küresel enerji tüketiminin yüzde 77'sinin fosil yakıtlardan geleceği kaydedildi. 2015-2040 yıllarında dünyada tüketiminin yıllık yüzde 1,4 artması beklenen doğal gaz ise fosil yakıtlar içinde en hızlı büyüyen enerji türü olarak öne çıkıyor. Petrol ve sıvı yakıtların toplam enerji tüketimi içindeki payının ise 2040'ta yüzde 31'e düşmesi tahmin ediliyor. Bu pay 2015'te yüzde 33 idi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler