1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye-Yunanistan-İtalya gaz koridoru anlaşmasına onay

Türkiye-Yunanistan-İtalya gaz koridoru anlaşmasına onay

Enerji Günlüğü - Türkiye-Yunanistan-İtalya Gaz Nakil Koridorunun Geliştirilmesine İlişkin Anlaşma onaylandı. Bakanlar Kurulu, 26 Temmuz 2007 tarihinde...

Türkiye-Yunanistan-İtalya gaz koridoru anlaşmasına onay

Enerji Günlüğü - Türkiye-Yunanistan-İtalya Gaz Nakil Koridorunun Geliştirilmesine İlişkin Anlaşma onaylandı. 

Bakanlar Kurulu, 26 Temmuz 2007 tarihinde Roma'da imzalanan Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasında Türkiye-Yunanistan-İtalya Gaz Nakil Koridorunun Geliştirilmesine İlişkin Anlaşma’yı onayladı. Bakanlar Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, taraflar arasında enerji sektöründeki mevcut işbirliği, Türkiye-Yunanistan-İtalya gaz nakil koridorunun geliştirilmesiyle daha da güçlendirilecek. 

Türkiye'den Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Yunanistan’dan devlet doğalgaz iletim sistemi operatörü (DESFA) ve Poseidon şirketleri sistem operatörleri olarak kendi bölgelerinde iş birliği ile üç ülke arasındaki gaz iletim şebekeleri daha da geliştirilecek.

Sadece enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine değil, aynı zamanda tarafların ve diğer Avrupa pazarlarının doğalgaz arz güvenliğine katkının hedeflendiği anlaşmayla söz konusu ülkelerin gaz pazarlarının likiditesinin sağlanması, doğalgaz üreten ve tüketen ülkeler arasındaki ticaretin arttırılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler