1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak, petrol üretiminde yeni bir kısıntı olmaması gerektiğini düşünüyor

Irak, petrol üretiminde yeni bir kısıntı olmaması gerektiğini düşünüyor

Enerji Günlüğü - Irak Petrol Bakanı, Cabbar el-Luaybi, petrol piyasalarını dengelemek için OPEC üyesi ülkelerin uyguladığı üretim kısıtlaması anlaşmasında...

Irak, petrol üretiminde yeni bir kısıntı olmaması gerektiğini düşünüyor

Enerji Günlüğü - Irak Petrol Bakanı, Cabbar el-Luaybi, petrol piyasalarını dengelemek için OPEC üyesi ülkelerin uyguladığı üretim kısıtlaması anlaşmasında yeni bir kısıntı olmaması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Luaybi,  bazı OPEC üyesi ülkelerin anlaşmanın Mart'tan sonra birkaç ay uzatılmasını isterken, aralarında Irak'ın da olduğu bazı üyelerin ise anlaşmanın 2018 sonuna kadar devam etmesi taraftarı olduğunu kaydetti.

Anlaşmaya söz verdiklerinden daha fazla uyduklarını kaydeden Luaybi, günlük petrol üretimlerinin 4.32 milyon varil olduğunu ve halihazırda günde 260 bin varil üretim kısıntısı yaptıklarını ifade etti. Luaybi, “Şu anda global arz kısıntısının artırılması ihtiyacı görmüyoruz. Eğer arz kısıntısının artırılması ihtiyacı çıkarsa, OPEC içinde varılacak görüşü destekleriz” dedi.

KISINTIYA KARAR VERMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

Irak Petrol Bakanı Cabbar el-Luaybi, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin taraf oldukları arz kısıntısı anlaşmasının Mart 2018 sonrasında devam edip etmeyeceğine karar vermek için erken olduğunu belirterek, "Yeni ay önceden bir sonuca varmak veya karar vermek için erken. Bu konuda tartışmalar, görüş alışverişleri devam ediyor" dedi.

KÜRT YÖNETİMİ İLE PETROL DİYALOĞUNA HAZIRIZ

Luaybi ayrıca, Kuzey Irak bölgesel kürt yönetimi ile petrol konusunda dialoğa hazır olduklarını söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler