1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Koç Grubu'ndan Menzelet ve Kılavuzlu HES’e en yüksek teklif

Koç Grubu'ndan Menzelet ve Kılavuzlu HES’e en yüksek teklif

Enerji Günlüğü - Menzelet ve Kılavuzlu HES için en yüksek teklifi 1,28 milyar TL ile Koç Grubu şirketlerinden Entek Elektrik verdi. Elektrik Üretim...

Koç Grubu'ndan Menzelet ve Kılavuzlu HES’e en yüksek teklif

Enerji Günlüğü - Menzelet ve Kılavuzlu HES için en yüksek teklifi 1,28 milyar TL ile Koç Grubu şirketlerinden Entek Elektrik verdi. 

Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 1 milyar 276 milyon TL ile Entek Elektrik Üretimi AŞ tarafından verildi. 

İhale için Sanko Rüzgar Enerjisi Sanayi ve Ticaret AŞ, Entek Elektrik Üretimi AŞ, Fernas İnşaat AŞ, Bayburt Grup İnşaat Nakliyat Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ, Demars İnşaat Turizm Ticaret Ltd. Şti. ve Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ teklif sunmuştu. 

DAHA ÖNCE EN YÜKSEK TEKLİFİ AKFEN VERMİŞTİ   

Menzelet ve Kılavuzlu HES'ler için daha önce de bir ihale gerçekleştirilmiş, nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 1.25 milyon TL ile Akfen Grubu vermişti. Ancak ihale daha sonra iptal edilmiş, aynı varlıklar yeniden satışa çıkarılmıştı. Koç Grubu şikketi Entek, Akfen'in verdiği rakamın 26 milyon TL daha yüksek bir fiyat teklif etmiş oldu.   

KOÇ GRUBU, MENZELET VE KILAVUZLU HES'İ İSTİYOR

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler