1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol ruhsatlarında teminat ödemelerine süre uzatımı

Petrol ruhsatlarında teminat ödemelerine süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Petrol ruhsatı alan şirketlerin vermeleri gereken zarar ziyan teminatının ödenme süresi 15 günden 30 güne çıkarıldı.Enerji ve Tabii...

Petrol ruhsatlarında teminat ödemelerine süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Petrol ruhsatı alan şirketlerin vermeleri gereken zarar ziyan teminatının ödenme süresi 15 günden 30 güne çıkarıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 22/1/2014 tarihli ve 28890 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliğin’de bazı değişiklikler yaptı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliklere göre, petrol ruhsat başvurularında uygun görülenlerin vermesi gereken zarar ziyan teminatının ödenmesi süresi 15 günden 30 güne çıkarıldı. Ayrıca araştırma izni Resmî Gazete’de ilan edilecek hususlar kapsamında çıkarıldı. 

KEŞİF ŞARTI KALDIRILDI

Yeni değişikliklerle işletme ruhsatının büyüklüğünde aranan 1/50.000 ölçekli pafta içerisinde kalmak şartı da kaldırılırken, işletme ruhsatı başvurusu yapılan petrollü yapının aynı arama ruhsatı içerisindeki 1/25.000 ölçekli paftaya komşu diğer paftaların içerisinde de devam ettiğinin ispatlanması durumunda ve talep edilmesi halinde, bu paftalar keşif şartı aranmaksızın süresi ve şartları Genel Müdürlükçe belirlenmek üzere işletme ruhsatına konu edilebilecek.

Yine, işletme ruhsatının yirmi yıldan az süre verilmesi durumunda, petrol hakkı sahibi tarafından yeterli rezerv, üretim ve yatırım programının sunulması ile geri kalan sürenin verilmesi talebi yeniden değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler