1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Erdoğan’dan Irak Kürt Yönetimine: Petrol vanası bizde!

Erdoğan’dan Irak Kürt Yönetimine: Petrol vanası bizde!

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'deki bağımsızlık referandumunun yapılması halinde petrol vanalarının kapatılacağını...

Erdoğan’dan Irak Kürt Yönetimine: Petrol vanası bizde!

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'deki bağımsızlık referandumunun yapılması halinde petrol vanalarının kapatılacağını açıkladı.

Ombudsmanlık toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY'deki referandum için "Bundan sonra Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak? Vana bizde” ifadesini kullandı.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Kürt Yönetiminin aldığı bağımsızlık referandumu kararını fırsatçılık olarak değerlendiren Erdoğan, siyasi olarak, ekonomik olarak, ticari olarak, güvenlik noktasında bütün adımların atıldığını söyledi. 

Erdoğan, “Şu anda Kuzey Irak'ı ondan (İsrail) başka tanıyan yok. Biz ise şu anda Kuzey Irak ile çok farklı bir konumdayız. Netanyahu ile farklı bir konumda. Söyleyin bundan vazgeçsin. Biz adımlarımızı  kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz. Kuzey Irak yerel yönetiminin bu adımdan geri adım atması şart, olmazsa olmaz. Suriye'de de birden fazla terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Onlar için kuru bir rüya. Dedim ya, bir gece ansızın gelebiliriz.” dedi.

BARZANİ'DEN ERDOĞAN'A YANIT: PETROL ANLAŞMAMIZ VAR

 

Önceki ve Sonraki Haberler