1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ankara’daki lise enerjisini rüzgar ve güneşten karşılayacak

Ankara’daki lise enerjisini rüzgar ve güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Ankara Eryaman’da kurulan Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, enerjisinin yüzde 80’inini güneş ve rüzgar...

Ankara’daki lise enerjisini rüzgar ve güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Ankara Eryaman’da kurulan Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, enerjisinin yüzde 80’inini güneş ve rüzgar enerjisi ile ve kojenerasyon sistemlerinden sağlayacak.

Ankara’da yeni kurulan Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma ünvanına sahip oldu. Lisede enerji tüketiminin yüzde 80’ine kadar olan bölümü rüzgar, güneş ve kojenerasyon sistemlerinden karşılanabilecek.

Bununla birlikte bütünleşik tasarım ilkeleri ile inşa edilen bina, normal bir okul binasına göre yüzde 70 daha az enerji tüketecek.

Lisede, yeşil çatı, fotovoltaik güneş panelleri ve rüzgâr türbini, yağmur suyu toplama sistemi ve gri su kullanımı, yüksek performanslı bina kabuğu, solar baca ile doğal aydınlatma, güneş kırıcılar, verimli toprak kaynaklı ısı pompaları, trijenerasyonlu chiller ve trijenerasyon ünitesi, güneş duvarı, toprakaltı borulama sistemi ve doğal havalandırma bulunuyor.

Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından Küresel Çevre Fonu (GEF) finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile gerçekleştirildi. Projenin diğer ortakları arasında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler