1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa, Şamlı RES'i Güriş’e değil Fernas’a sattı!

Aksa, Şamlı RES'i Güriş’e değil Fernas’a sattı!

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Balıkesir ilinde bulunan Şamlı RES'in satışında Güriş Şirketler Grubu ile sözleşmeyi fesih ederek, Fernas Şirketler...

Aksa, Şamlı RES'i Güriş’e değil Fernas’a sattı!

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Balıkesir ilinde bulunan Şamlı RES'in satışında Güriş Şirketler Grubu ile sözleşmeyi fesih ederek, Fernas Şirketler Grubu ile anlaşmaya vardı. 

Aksa Enerji, Balıkesir Şamlı RES'in Güriş Şirketler Grubu'na satışının beklenen süre içinde tamamlanmadığını belirterek, Fernas Şirketler Grubu'nun vermiş olduğu teklifin Yönetim Kurulu tarafından olumlu olarak değerlendirildiğini açıkladı. Açıklamaya göre Güriş Şirketler Grubu ile söz konusu santrale ilişkin daha önce yapılmış sözleşme, tazminat veya başka bir talebe konu olmadan feshedildi.

Açıklamada ”Söz konusu santralin 111 milyon USD (Yüz On Bir milyon Amerikan Doları) bedel ile satışı konusunda Fernas Şirketler Grubu ile anlaşmaya varılmış olup, 35 milyon USD (Otuz Beş Milyon Amerikan Doları) tutarında ön ödeme şirket hesabımıza bugün yatırılmıştır. İşlem için izin alınması amacıyla EPDK ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvurular ivedilikle yapılacaktır” denildi.

Güriş Grubu, Aksa’nın 6 RES’ini satın alıyor

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler