1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye ile Gine çevre alanında işbirliği yapacak

Türkiye ile Gine çevre alanında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Gine, çevre kirliliğinin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için bilgi, deneyim, en iyi uygulamalar...

Türkiye ile Gine çevre alanında işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Gine, çevre kirliliğinin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için bilgi, deneyim, en iyi uygulamalar ve teknoloji değişimiyle işbirliği yapacak.

Türkiye ve Afrika ülkesi Gine çevrenin korunması ve iyileştirilmesinde işbirliği yapacak. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konarki’de 3 Mart 2016'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nın onaylanması Bakanlar Kurulu tarafından 15 Ağustos 2017 tarihinde kararlaştırıldı. 

Anlaşmaya göre, taraflar, ekosistemlerin korunmasına ve kulanılmasına yönelik dengeli bir yaklaşım ile kirliliğin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması için bilgi, deneyim, en iyi uygulamalar ve teknoloji değişimiyle işbirliği yapacak.

Anlaşma kapsamında ilgili konularda eğitim programları, toplantı, konferans, sempozyum, bilimsel ve teknik ziyaret programlarının düzenlenmesinin yanı sıra araştırma, geliştirme ve uygulama faaliyetleri konusunda bilimsel ve teknik düzeyde bilgi ve belge değişimi de öngörülüyor.

Anlaşma çerçevesinde işbirliğinin etkili bir şekilde uygulanmasının sağlanması için taraflarca ortak bir komite kurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler