1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. AYM, maden kanundaki değişikliklere itirazı reddetti

AYM, maden kanundaki değişikliklere itirazı reddetti

Enerji Günlüğü - Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin Maden Kanunu  ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin...

AYM, maden kanundaki değişikliklere itirazı reddetti

Enerji Günlüğü - Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin Maden Kanunu  ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali  ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

Anayasa Mahkemesi, CHP'li Akif  Hamzaçebi, Engin Altay, Levent Gök ve 121 milletvekili tarafından 6592 sayılı  Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la ilgili yaptıkları başvuruyu red kararını Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin anayasaya  aykırı olmadığına ve iptal taleplerinin reddine oy birliğiyle hükmedildiği  belirtildi. Kararda, ayrıca söz konusu maddelerin yürürlüklerinin durdurulması  talebinin de reddedildiği ifade edildi.

Başvuruda, söz konusu kanunun bazı maddeleri ile 3213 sayılı Maden  Kanunu'ndaki kimi fıkralara eklenen; "yetkilendirilmiş tüzel kişiler", "veya  gerçek/tüzel kişilere ait diğer...", "kamu yatırımının" gibi tanım ve ibarelerle,  söz konusu yasanın 30. maddesi birinci fıkrasının ilk cümlesi, üçüncü fıkrası ve  27. maddesinin anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla iptalleri ve yürürlüklerinin  durdurulmasının talep edildiği bildirildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler