1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hindistan ve Kazakistan enerjide işbirliğini derinleştirecek

Hindistan ve Kazakistan enerjide işbirliğini derinleştirecek

Enerji Günlüğü - Asya’nın iki büyük ülkesi Hindistan ve Kazakistan enerji alanında işbirliklerini artırma konusunda anlaştı.Astana'da düzenlenen...

Hindistan ve Kazakistan enerjide işbirliğini derinleştirecek

Enerji Günlüğü - Asya’nın iki büyük ülkesi Hindistan ve Kazakistan enerji alanında işbirliklerini artırma konusunda anlaştı.

Astana'da düzenlenen 13. Ticaret ve Ekonomik, Bilimsel, Teknik, Endüstri ve Kültür İşbirliği konulu 13. Hükümetlerarası Komisyon (IGC) toplantısı ile Hindistan ve Kazakistan enerji sektöründe nasıl yakın işbirliği yapabileceklerini belirledi. Görüşmeler sonunda nükleer yakıt ve bileşenlerinin nakli alanında ortaklık olanakları belirlendi. Bu çerçevede Kazakistan Hindistan’a uranyum sağlayacak. Toplantıda kömür, madencilik ve maden sektörlerinde tarafların sürdürülebilir ve uzun vadeli bir işbirliğini daha da derinleştirmeleri kararlaştırıldı.

Hindistan ayrıca görüşmeler sırasında Kazakistan'ı Uluslararası Güneş İttifakı'na katılmaya davet etti.

Hintli enerji şirketlerinin Orta Asya'daki en büyük ülke olan Kazakistan’ın petrol ve gaz sektörüne katılabileceği, bunun karşılığında da Kazakistan’ın Hindistan'a gaz temin edeceği kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler