1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bolu Göynük’te kaya gazı rezervi bulundu

Bolu Göynük’te kaya gazı rezervi bulundu

Enerji Günlüğü - Bolu’nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük’te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulundu.27-30 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul’da...

Bolu Göynük’te kaya gazı rezervi bulundu

Enerji Günlüğü - Bolu’nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük’te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulundu.

27-30 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Enerji Hammaddeleri ve Enerji Zirvesi ile Sergisi’nde (INERMA) konuşan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu’nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük’te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulunduğunu söyledi.

Önal’ın verdiği bilgiye göre Göynük dışında Ankara’nın Beypazarı ile Nallıhan ve Konya’nın Ereğli, Niğde’nin Bor ilçelerinde kaya gazı rezervi bulunuyor.

Önal, “ABD’de çok önemli rezervler keşfedildi. Türkiye’de yeni araştırmaya başladık. Üretim aşamasına geçmiş değiliz, arama ve laboratuvar aşamasında. Kaya gazı Türkiye’ye 10 sene sonra gelir diye düşünüyorum.” dedi.

Kaya gazı üretimi, hidrolik kırılma yöntemiyle yapıldığından ve bu yöntemin hem dünyada kısıtlı su kaynaklarını tüketmesi hem de toprağa kimyasal enjekte edilmesiyle doğanın dengesini bozması nedeniyle başta Fransa olmak üzere, Lüksemburg, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’da gibi bir çok ülkede yasak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler