1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 4 adet düştü.Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet...

ABD'de sondaj kule sayısı 4 adet azaldı

Enerji Günlüğü - ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol ve gaz sondaj kule sayısı geçen hafta 4 adet düştü.

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet şirketi olan Baker Hughes tarafından yayınlanan verilere göre, ABD’de faaliyetlerini sürdüren toplam petrol ve gaz sondaj kule sayısı 6 Ekim ile sona eren haftada 4 adet düşerek 936 oldu.

PETROL SONDAJ KULESİ AZALDI, DOĞAL GAZ KULESİ ARTTI

ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol kule sayısı geçen hafta 2 adet azalarak 748'e indi. Petrol sondaj kule sayısı bu yıl 8 hafta düşüş gösterdi. Petrol kulesi geçen yılın aynı dönemine göre 320 adet arttı. Petrol sondaj kulesi sayısı Ekim 2014'te bin 609 ile tarihi yüksek seviyesini görmüştü. Petrol sondaj kulesi sayısı bu yıl Mayıs ayında 316 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. 

Doğal gaz kule sayısı ise 2 adet düşüşle 187 olurken, muhtelif amaçlı kule sayısı değişmeyerek 1 oldu. Böylece, ABD’de toplam sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 936 oldu. 

Toplam sondaj kulelerinin 913 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 22 adedi ise açık sularda yer aldı. Meksika Körfezi'nde sondaj kule sayısı değişmeyerek 22 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı 4 adet düşüşle 209'a geldi. Kuzey Amerika'da toplam kule sayısı 8 adet düşüşle bin 145'e geriledi.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler