1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Altunyaldız: Enerjide sistem satıcısı olmalıyız

Altunyaldız: Enerjide sistem satıcısı olmalıyız

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, enerji sektöründe de müteahhitlik,...

Altunyaldız: Enerjide sistem satıcısı olmalıyız

Enerji Günlüğü - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, enerji sektöründe de müteahhitlik, turizm ve sağlık alanlarında olduğu gibi enerjide de sistem satacak konuma gelmemiz gerektiğini söyledi. 

Antalya’da düzenlenen 8. Türkiye Enerji Zirvesi açılışında konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, enerjide çok dinamik bir dönüşüm döneminin yaşandığına dikkat çekerek, “Mütaahhitlik, turizm ve sağlık gibi alanlarda piyasalara sistem satacak duruma geldik. O zaman buna enerjiyi de katmak çok değerli olur. Bölgedeki özellikle yenilenebilir enerjideki gelişmeleri yakından takip ederek bir sistem satıcısı ve know-how sahibi olarak rol almamızın önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İŞİ KAVŞAKTA YAKALIYORUZ

Altunyaldız, hazırlıkla kabiliyetle ehliyetle, zamanın ruhunu anlayabilmekle başarının yakalanacağını kaydederek, dünyanın enerjinin küresel politikalara da yön vereceği gelişmelere sahne olduğunu ifade etti. Ülke olarak biz de yanıbaşımızdaki olayları türkiyenin geleceğine güvenliğine ve ekonomik geleceğine uygun olarak müdahil olmak zorundayız. Ülkemizde önemli değişimler olacak. Önümüzdeki dönemde elektrik ihtiyacı nüfus artışının nerdeyse üç katı daha fazla artıyor. Sistemi önümüzdeki dönemde şekillendirecek üç ünsur olarak yeni kaynaklar, mobilite ve yatırım aşamasında özel sektörün daha fazla yatırım yapması dikkat çekiyor. Maliyetlerin düştüğü ve teknolojinin geliştiği aşamada yatırımlarımız artıyor. Bir anlamda işi kavşakta yakalıyoruz” dedi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler