1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji teknolojilerinde işbirliği geliştirilecek

Enerji teknolojilerinde işbirliği geliştirilecek

Enerji Günlüğü - IEA’nın Teknoloji İşbirliği Programı (TCP) çerçevesinde 53 ülkenin temsilcileri, enerji teknolojilerini geliştirmede işbirliği...

Enerji teknolojilerinde işbirliği geliştirilecek

Enerji Günlüğü - IEA’nın Teknoloji İşbirliği Programı (TCP) çerçevesinde 53 ülkenin temsilcileri, enerji teknolojilerini geliştirmede işbirliği yapma olanakları için bir araya geldi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), enerji teknolojisi inovasyonlarını hızlandırma yollarını görüşmek üzere, Paris'te Teknoloji İşbirliği Programı (TCP) evrensel toplantısı düzenledi. IEA’nın 38 Teknoloji İşbirliği Programı (TCP), dünya çapında 53 ülkeden 6000'den fazla akademi, hükümet ve sanayi paydaşını birbirine bağlıyor.

IEA üyesi ve diğer ülkelerden hükümet yetkilileri ile 31 teknoloji program uzmanının bir araya geldiği toplantıda, okyanus enerjisi, akıllı şebekeler, karbon yakalama, depolama, hibrit ve elektrikli araçlar gibi çok çeşitli alanlarda deneyimler paylaşıldı. Ayrıca, TCP’nin IEA’nın enerji sistemi dönüşümü ve inovasyon hub’ı olma yolundaki çabalarını nasıl daha da güçlendirilebileceği üzerinde duruldu.

IEA Başkanı Fatih Birol yaptığı açıklamada, “Günümüzde teknoloji inovasyonu, enerji güvenliği, ekonomik büyüme ve çevre korumada her zamankinden çok daha kritik bir öneme sahip. Teknoloji İşbirliği Programları, küresel enerji geçişini sağlamada ülkeler arası işbirliği ve özel sektör için kilit araçlar olarak kullanılmak üzere benzersiz bir konuma sahip.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler