1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ev ve ofislerde enerji maliyeti yüzde 30 düşecek

Ev ve ofislerde enerji maliyeti yüzde 30 düşecek

Enerji Günlüğü - Turkcell ve Siemens’in , dijital servis çözümlerinde yaptıkları iş birliğiyle akıllı ev ve ofislerle enerji maliyetleri yüzde 30’a...

Ev ve ofislerde enerji maliyeti yüzde 30 düşecek

Enerji Günlüğü - Turkcell ve Siemens’in , dijital servis çözümlerinde yaptıkları iş birliğiyle akıllı ev ve ofislerle enerji maliyetleri yüzde 30’a varan oranda azalacak.

Turkcell ve Siemens, enerji verimliliğini artırmaya yönelik dijital servis çözümlerini birlikte sunmak için ilk adımı attı. Bu amaçla bir protokol imzalayan iki şirket, Siemens’in yazılım geliştirme gücüyle Turkcell'in mobil dijital servislerdeki uzmanlığını bir araya getirerek kullanıcılar için uçtan uca, kompakt bir hizmet sunacak.

İş birliği öncelikli olarak bireyler ile kurumlar için uzaktan izleme ve kontrol sistemlerini içerecek dijital servis çözümleri, enerji tüketimini kontrol altına almayı ve verimliliği artırarak maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. İlk etapta, konutlar, endüstriyel tesisler, özel binalar ve kamu binalarında yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlanacak.

Akıllı ev pazarının büyüklüğünün 2022 yılına kadar dünyada 121 milyar dolar, Türkiye’de de 217 milyon dolar seviyesine çıkması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler