1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Albayrak: Döviz etkisinden arındırılmış bir enerji piyasası hedefliyoruz

Albayrak: Döviz etkisinden arındırılmış bir enerji piyasası hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, döviz etkisinden arındırılmış bir enerji piyasası için çalışmaların yoğunlaştırılması...

Albayrak: Döviz etkisinden arındırılmış bir enerji piyasası hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, döviz etkisinden arındırılmış bir enerji piyasası için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Antalya’da düzenlenen 8. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ikinci gününde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, maliyetlere dayalı fiyatlandırmanın esas alındığı bir piyasa istediklerini belirterek, aynı zamanda döviz efektinden, etkisinden arınmış bir enerji piyasasına dönme noktasında da çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini söyledi.

Petrol fiyatları ve kur etkisinin elektrik sektöründe sıkıntılar yaratabildiğini kaydeden Albayrak, “Evet tabii ki maliyetlere dayalı fiyatlandırmanın esas alındığı bir piyasa istiyoruz. Ama sadece bu değil, aynı zamanda döviz efektinden, etkisinden arınmış bir enerji piyasasına dönme noktasında da çalışmamız gerekiyor.” İfadesini kullandı.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler