1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Greenpeace'den Fransa nükleer raporuna otosansür

Greenpeace'den Fransa nükleer raporuna otosansür

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Fransa’daki nükleer santrallerle ilgili hazırladığı çevre raporunu terör riski nedeniyle sansürlemek zorunda kaldı.Uluslarası...

Greenpeace'den Fransa nükleer raporuna otosansür

Enerji Günlüğü - Greenpeace, Fransa’daki nükleer santrallerle ilgili hazırladığı çevre raporunu terör riski nedeniyle sansürlemek zorunda kaldı.

Uluslarası Çevre Örgütü Greenpeace, çevreye gelebilecek olası zararlar nedeniyle Fransa’daki nükleer santralleri farklı ülkelerden bağımsız uzmanlara inceleterek bir rapor hazırladı.

Ancak, hazırlanan raporda santrallere ilişkin öyle ciddi güvenlik açıklarına yer verildi ki Greenpeace yaşanan terör saldırıları ve riskler karşısında raporun hassas bilgiler içeren önemli bir kısmını yayınlamama kararı aldı.

Fransa’da bulunan 19 santrale ilişkin raporun kamuoyu ile paylaşılan hali terör eylemlerinin yarattığı tedirginlikten ötürü sansüre uğramış oldu. Greenpeace tam raporun sadece orjinal birkaç kopyasının en üst düzey yetkililere ileteceğini duyurdu.

Yapılan hesaplamalara göre varolan santrallerin güçlendirilmesi ve güvenlik açıklarının giderilmesi için yüz milyarlarca Euroluk yatırım yapılması gerekiyor. Greenpeace bu bütçenin eski santralleri modernize etmek yerine tamamen kapatılıp yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması gerektiğini ileri sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler