1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Katolik kilisesi fosil yakıt yatırımlarından çıkıyor

Katolik kilisesi fosil yakıt yatırımlarından çıkıyor

Enerji Günlüğü - Kırktan fazla katolik kilisesi fosil yakıtlardan çıkacağını açıkladı. Bu, katolik dünyasında bugüne kadar gerçekleştirilen en...

Katolik kilisesi fosil yakıt yatırımlarından çıkıyor

Enerji Günlüğü - Kırktan fazla katolik kilisesi fosil yakıtlardan çıkacağını açıkladı. Bu, katolik dünyasında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük fosil yakıttan çıkma açıklaması.

İtalya’nın Assisi kentinde Aziz Francis’in ölüm yıldönümü anmalarında kırktan fazla katolik kurum fosil yakıtlardan çıkacağını açıkladı. Bu, kilise kayıtlarına göre şu ana kadar gerçekleşen fosil yakıtlardan çıkma oranının dört katı büyüklüğünde ve küresel fosil yakıtlardan çıkma hareketine 5.5 trilyon dolarlık yatırımcı grubunun katılması anlamına geliyor. 

Katolik kurumların bu kararı almasına arabuluculuk eden eski BM İklim Başkanı Christiana Figueres, bu kararın ekonomik olarak daha avantajlı bir geleceğin yanı sıra, herkes için daha yaşanılabilir ve temiz bir dünya amacına hizmet ettiği için kiliselerin toplum görevleriyle de örtüştüğünü kaydetti. 

4.5 milyar €’luk Alman Kilise Bankası ve Caritas sözcüsü de kömür, petrol kumları ve kaya petrolü çalışmalarından çıkacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler