1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK, 16 şirkete lisans verdi

EPDK, 16 şirkete lisans verdi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, (EPDK), elektrik, petrol, doğalgaz ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında faaliyet...

EPDK, 16 şirkete lisans verdi

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, (EPDK), elektrik, petrol, doğalgaz ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında faaliyet göstermeleri için 16 şirkete lisans verdi. Kurum, 11 şirketin lisansını ise sonlandırdı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan EPDK kararlarına göre, elektrik piyasasında 9, doğal gaz piyasasında 2, petrol piyasasında 3 ve LPG piyasasında 2 şirkete faaliyet lisansı verdi.

Elektrik lisanslarının sekizi üretim, biri de Organize Sanayi Bölgesi dağıtım lisansı iken, doğalgaz lisanslarının biri spot sıvılaştırılmış doğalgaz ithalat lisansı ve biri de oto sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) lisansı.  Petrol lisanlarının biri madeni yağ ve ikisi dağıtım lisansı; LPG lisanslarının da ikisi de dağıtıcı lisansı olarak verildi.

Ayrıca EPDK, elektrik piyasasında 2 şirketin üretim lisansını sonlandırırken, doğalgaz piyasasında 2 şirketin CNG satış lisansını iptal etti. Petrol piyasasında ise 3 şirketin ihrakiye teslimi, 3 şirketin madeni yağ ve 1 şirketin de depolama olmak üzere toplam 7 şirketin lisansına son verildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler