1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dokuz akaryakıtçıya 4.5 milyon TL ceza

Dokuz akaryakıtçıya 4.5 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren dokuz şirkete, 4.5 milyon liralık idari para cezası verildi. Enerji Piyasası Düzenleme...

Dokuz akaryakıtçıya 4.5 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren dokuz şirkete, 4.5 milyon liralık idari para cezası verildi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) çeşitli akaryakıt şirketleriyle ilgili incelemeleri sonuçlandırdı. Kurul, dokuz akaryakıt firmasına 72 bin 751 lira ile 2 milyon 416 bin 458 lira arasında değişen tutarlarda çeşitli idari para cezaları uygulanmasını kararlaştırdı. Dokuz şirkete verilen idari para cezalarının toplam tutarı 4 milyon 538 bin 946 lirayı buluyor. 

İdari para cezalarının nedenleri arasında, sorumlu müdür çalıştırmama, ana dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmali, istasyonda tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurma, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali, kaçak yer altı akaryakıt depolama tankı bulundurma ve otomasyon sistemindeki verilerin izlenemeyişi gibi gerekçeler yer alıyor. 

Bu arada EPDK, benzeri gerekçelerle haklarında inceleme yapılan altı akaryakıt şirketinden de yazılı savunmalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler