1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Şırnak'ta kaçak kömür ocağında göçük: 6 işçi yaşamını yitirdi

Şırnak'ta kaçak kömür ocağında göçük: 6 işçi yaşamını yitirdi

Enerji Günlüğü – Şırnak’ta bulunan ruhsatsız bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçükte altı işçi yaşamını yitirirken, bir işçi...

Şırnak'ta kaçak kömür ocağında göçük: 6 işçi yaşamını yitirdi

Enerji Günlüğü – Şırnak’ta bulunan ruhsatsız bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçükte altı işçi yaşamını yitirirken, bir işçi de kurtarılmaya çalışılıyor.

Şırnak’ta bulunan kömür ocakları bölgesindeki 3 Nolu Kömür Ocağı’nda saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük altından kurtarılan yedi işçiden 6’sının yaşamını yitirdiği belirtildi. Göçük altından kalan bir işçinin ise kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, madenin ruhsatsız olduğu ve 2013 yılında faaliyetinin durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyeti durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler