1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dışişleri bakanından gelişen ülkelere enerjide işbirliği çağrısı

Dışişleri bakanından gelişen ülkelere enerjide işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmekte olan sekiz ülke ile özellikle enerji konusunda işbirliği yapılabileceğini ve enerji...

Dışişleri bakanından gelişen ülkelere enerjide işbirliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmekte olan sekiz ülke ile özellikle enerji konusunda işbirliği yapılabileceğini ve enerji ticaretinin geliştirilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde “İş birliğiyle Fırsatları Çoğaltmak” temasıyla düzenlenen Gelişen 8 Ülke (D-8) Teşkilatı Konseyi Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, enerji konusunun iş birliği yapabileceğimiz alanların başında geldiğini söyledi. Çavuşoğlu,”D8 dönem başkanlığımızda da sürdürülebilir kalkınma içerikli konulara ağırlık vermeyi düşüyoruz. Özellikle enerji konusu iş birliği yapabileceğimiz alanların başına geliyor. Ülkelerimiz arasındaki enerji ticaretini geliştirebiliriz. Ortak enerji yatırımlarını hep birlikte hayata geçire biliriz. Hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri gibi alanlarda projeleri hep birlikte üretebiliriz” dedi. 

“Enerji konusu işbirliği yapabileceğimiz alanların başında geliyor“ diyen Bakan Çavuşoğlu, “2017'nin ilk yarısında dönem başkanlığını üstlendiğimiz Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütünde bu konuyu ana temamız olarak belirlemiştik. D8 dönem başkanlığımızda da sürdürülebilir kalkınma içerikli konulara ağırlık vermeyi düşüyoruz. Özellikle enerji konusu iş birliği yapabileceğimiz alanların başına geliyor. Ülkelerimiz arasındaki enerji ticaretini geliştirebiliriz. Ortak enerji yatırımlarını hep birlikte hayata geçirebiliriz. Hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri gibi alanlarda projeleri hep birlikte üretebiliriz. Ayrıca tarım, sanayi, çevre, bilişim ve ulaştırma gibi birçok alanda sağlam bir iş birliği alanımız var ve bu konulardaki çalışma gruplarını daha aktif kullanmamızda fayda var. Toplantıları zamanlıca gerçekleştirmemiz yararlı olacaktır diye düşüyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler