1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

Enerji Günlüğü - ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 15 adet azaldı.Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre,...

ABD’de sondaj kule sayısında büyük düşüş

Enerji Günlüğü - ABD’de petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı geçen hafta toplamda 15 adet azaldı.

Baker Hughes tarafından açıklanan verilere göre, ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı, 20 Ekim ile sona eren haftada 15 adet düşerek 913 oldu. 

Verilere göre, ABD’de faaliyetlerini sürdüren petrol sondaj kule sayısı geçen hafta 7 adet azalarak bu yıl ilk kez 3 hafta üst üste düşüş yaşanmış oldu. Petrol kule sayısı 736'ya indi. Petrol sondaj kule sayısı bu yıl toplam 10 hafta düşüş gösterdi. Petrol kulesi geçen yılın aynı dönemine göre ise 293 adet arttı. Petrol sondaj kulesi sayısı Ekim 2014'te bin 609 ile tarihi yüksek seviyesini görmüştü. Petrol sondaj kulesi sayısı bu yıl Mayıs ayında 316 ile tarihi düşük seviyesini görmüştü. 

Doğal gaz kulesi de geçen hafta 8 adet düşüşle 177 oldu. Muhtelif amaçlı kule sayısı değişmeyerek sıfır olarak kaldı. Böylece, ABD’de toplam sondaj kule sayısı 15 adet düşüşle 913 oldu. 

Toplam sondaj kulelerinin 892 adedi karada, 1 adedi iç sularda, 20 adedi ise açık sularda yer aldı. Meksika Körfezinde sondaj kule sayısı değişmeyerek 20 oldu. Kanada'da sondaj kule sayısı 10 adet düşüşle 202'ye geldi. Kuzey Amerika'da toplam kule sayısı 25 adet düşüşle bin 115'e geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler