1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Giresun’a 42 MW’lık Tirebolu HES kurulacak

Giresun’a 42 MW’lık Tirebolu HES kurulacak

Enerji Günlüğü - DSİ, Giresun’un Tirebolu ilçesinde Harşit Çayı üzerinde 42 MW’lık Tirebolu Hidroelektrik Santrali kurup işletecek.Devlet Su İşleri...

Giresun’a 42 MW’lık Tirebolu HES kurulacak

Enerji Günlüğü - DSİ, Giresun’un Tirebolu ilçesinde Harşit Çayı üzerinde 42 MW’lık Tirebolu Hidroelektrik Santrali kurup işletecek.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 22.Bölge Müdürlüğü tarafından Giresun İli, Tirebolu İlçesi, Takırlı Mahallesi sınırlarında Harşit (Doğankent) Çayı üzerinde 41,800 MW kurulu gücünde Tirebolu Barajı ve Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor.

260.849.365 lira bedelli “Tirebolu Barajı ve HES (43,084 MWm/41,800 MWe), Malzeme Ocakları (Kil, Kum-Çakıl ve Taş Ocakları), Yıkama Eleme Tesisi ve Beton Santrali Projesi” kapsamında memba yüzü beton kaplı kum çakıl dolgu gövde, dipsavak, dolusavak, sualma yapısı, derivasyon enerji tüneli, cebri boru, santral binası ve şalt sahası kurulacak.

Santralde yılda 124,52 GWh elektrik enerjisi üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin Tirebolu TM 34.5 kV barasına aktarılması planlanıyor.

Projenin inşaat çalışmalarının yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanmakta olup, bu süre içerisinde 250 kişiye iş imkânı sağlanacak. Yine Tirebolu İlçe merkezi yerleşim birimlerinde taşkınlarda oluşabilecek can ve mal kayıpları en aza indirilecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler