1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sırbistan’ın en büyük RES’ine 225 milyon euro kredi

Sırbistan’ın en büyük RES’ine 225 milyon euro kredi

Enerji Günlüğü - EBRD ve IFC, 158 mevagat kapasiteli Sırbistan'ın en büyük rüzgar santrali için 215 milyon euro kredi verecek.Avrupa İmar ve Kalkınma...

Sırbistan’ın en büyük RES’ine 225 milyon euro kredi

Enerji Günlüğü - EBRD ve IFC, 158 mevagat kapasiteli Sırbistan'ın en büyük rüzgar santrali için 215 milyon euro kredi verecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile birlikte Sırbistan'ın en büyük rüzgar enerjisi santrali Cibuk 1'i 215 milyon avro kredi ile destekleyeceklerini açıkladı.

Açıklamaya göre, EBRD 107,7 milyon avroluk kredi sunacak ve bu kredinin 55 milyon Avro'yu Erste Bank, Büyüme için Yeşil Fonu, UniCredit ve Banca Intesa’ya verilecek. Bunun dışında IFC, kısmen Yönetilen Eş Kredili Portföy Programı ve sendikasyon B kredileri çerçevesinde 107,7 milyon euro sağlayacak.

Aynı zamanda Balkanların Batısındaki en büyük santral olacak olan santral Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın 50 kilometre uzağında kurulacak. Yaklaşık 40 kilometrelik bir alana 47 adet GE türbini kurulacak. 2019 yılı ilk yarısında elektrik şebekesine bağlanması planlanan santral yaklaşık 113 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Santral ayrıca 370 bin ton karbondioksitin atmosfere salımını da önleyecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler