1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. G. Kore, S. Arabistan’da nükleer santrali kurmaya talip

G. Kore, S. Arabistan’da nükleer santrali kurmaya talip

Enerji Günlüğü - Güney Kore Hükümeti, Suudi Arabistan’da nükleer enerji santralleri inşası için teklif sundu. Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji...

G. Kore, S. Arabistan’da nükleer santrali kurmaya talip

Enerji Günlüğü - Güney Kore Hükümeti, Suudi Arabistan’da nükleer enerji santralleri inşası için teklif sundu. 

Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Paik Un-gyu, Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Adel bin Muhammad Fakeih’e, Kore-Suudi Arabistan Ticaret Forumu öncesinde “Vizyon 2030” adlı bir ihaleye teklifte bulunma niyetinde olduğunu aktardı. 

Paik, devlet tarafından işletilen Kore Elektrik Enerjisi Kurumu’nun da aralarında bulunduğu nükleer enerji santralleri yatırımcılarının yurt içinde ve yurt dışında nükleer santral kurma ve işletme konusundaki 40 yıllık tecrübelerinden yararlanabileceğini söyledi. Ayrıca Paik, Fakeih’e nükleer enerji altyapısını oluşturmak ve Suudi Arabistan’la işbirliği yapmak için istekli olduğunu söyledi. 

En az 20 milyar değerinde olması beklenen anlaşma imzalanırsa, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra Suudi Arabistan, Güney Kore teknolojisi ile kurulu nükleer enerji santralleri ile ikinci körfez ülkesi olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler