1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa’nın en büyük rüzgar projesinin türbinleri Siemens Gamesa’dan

Avrupa’nın en büyük rüzgar projesinin türbinleri Siemens Gamesa’dan

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Norveç’te kurulacak olan Avrupa’nın en büyük karasal rüzgar projesi olan 281 MW’lık Nordlicht Rüzgar Santrali...

Avrupa’nın en büyük rüzgar projesinin türbinleri Siemens Gamesa’dan

Enerji Günlüğü - Siemens Gamesa, Norveç’te kurulacak olan Avrupa’nın en büyük karasal rüzgar projesi olan 281 MW’lık Nordlicht Rüzgar Santrali için türbin sağlayacak.

Rüzgar enerjisi grubu Siemens Gamesa, Norveç'teki bir rüzgar santrali projesine toplam 281 megawatt gücünde her biri 4.2 MW kapasiteli 67 SWT-DD-130 rüzgar türbini sağlamak için anlaşmaya vardığını duyurdu. 

Anlaşmaya göre, Siemens Gamesa, bu yıl Avrupa'da inşaa edilecek en büyük rüzgar projesi olacak  olan Norlicht Rüzgar Santrali için rüzgar türbini tedarik edecek. Ayrıca şirket santralin bakım ve onarımını da sağlayacak. Siemens Gamesa, santralın 20 yıldan uzun süre faaliyete kalmasının garantisini verdi.

Projenin en büyük yatırımcısı, Prime Capital tarafından yapılandırılıp yönetilen Alman emeklilik şirketi Ärzteversorgung Westfalen-Lippe (ÄVWL). Westfalia-Lippe Tıp Birliği'nin bir kuruluşu olan ÄVWL, Almanya'nın en büyük mesleki emeklilik fonlarından biri.

Norveç’in kuzeyinde bulunan Tromsø şehri yakınlarına kurulacak olan Nordlicht Rüzgar Santrali üretime başladığında 50 bin konuta enerji sağlayacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler