1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kayseri’de 5 MW’lık Gümüşören HES kurulacak

Kayseri’de 5 MW’lık Gümüşören HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kayseri’de elektrik enerjisi üretimi amacıyla inşa edilecek olan 5,05 megavat kurulu gücündeki Gümüşören Barajı ve HES ile yıllık...

Kayseri’de 5 MW’lık Gümüşören HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kayseri’de elektrik enerjisi üretimi amacıyla inşa edilecek olan 5,05 megavat kurulu gücündeki Gümüşören Barajı ve HES ile yıllık ortalama 11,9 GWh enerji üretimi gerçekleştirilecek. 

Sulama ve enerji maksatlı olarak inşa edilen Kayseri ili Develi ilçesi Gümüşören Köyü’nde yer alan Gümüşören Barajının eteğinde Bükor Elektrik Üretim A.Ş. tarafından elektrik enerjisi üretmek amacıyla 5,05 MWm / 5,00 MWe kurulu gücündeki Hidroelektrik Enerji Üretim Tesisi kurulacak. 2 x 2,50 MW gücündeki HES ile yılda 11,90 GWh enerji üretilecek. 

İMZALAR ATILDI

Gümüşören Barajı inşaatı DSİ 12. (Kayseri) Bölge Müdürlüğü kontrollüğünde tamamlandı. Gümüşören HES tesisleri kurulması ve işletilmesine ilişkin üretim lisansına yönelik Su Kullanım Hakkı Anlaşması, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkilileri arasında akdedildi.

Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında HES Projesine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesi işi sözleşmesi ise, Kayseri Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma yetkilileri arasında imzalanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler