1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AB yenilenebilirde daha yüksek hedefler istiyor

AB yenilenebilirde daha yüksek hedefler istiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, 2030 iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjinin payının en az yüzde 35 olması gerektiğini belirterek,...

AB yenilenebilirde daha yüksek hedefler istiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, 2030 iklim ve enerji hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjinin payının en az yüzde 35 olması gerektiğini belirterek, üye ülkelerden hedef yükseltmelerini istedi.

Avrupa Parlamentosu, üye ülkelerinden yenilenebilir enerji hedeflerini yükseltmesini talep etti. Yapılan açıklamada, güneş enerjisi ya da rüzgar enerjisi gibi alternatif kaynakların toplam enerji içindeki payının, Birliğin 2030 yılındaki nihai tüketiminin en az yüzde 35'i olması gerektiği belirtildi. Parlamento üyeleri, AB'nin yüzde 35'lik bir hedefini gerçekleştirmek için zorunlu ulusal hedefleri yeniden belirlenmesini istedi.

Bu öneriyle yasa tasarısı, biyoyakıtların kara ve demiryolu taşımacılığında nihai enerji tüketimindeki payının yüzde 7'yi aşmamasına dikkat çekiyor.

AB, 2009 yılında 2020 yılı için yüzde 20 hedefi koymuştu. Avrupa Komisyonu, daha sonra yenilediği 2030 için iklim ve enerji hedeflerinde yenilenebilir enerji için en az %27 önermiş ancak tam bir bağlayıcılığı olmayacağını belirtmişti. Her AB üyesi devlet için ayrı hedefler bulunuyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler