1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Adana Saimbeyli’de kömür aranacak

Adana Saimbeyli’de kömür aranacak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Saimbeyli ilçesi yakınlarında sondaj yöntemiyle kömür aranacak. Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgilere göre, Adana’nın...

Adana Saimbeyli’de kömür aranacak

Enerji Günlüğü - Adana’nın Saimbeyli ilçesi yakınlarında sondaj yöntemiyle kömür aranacak. 

Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgilere göre, Adana’nın Saimbeyli İlçesi Yardibi Mevkii’nde bulunan kömür ruhsat sahasında sondaj yöntemiyle kömür madeni aranması planlanıyor. 19 Ocak 2016 tarihli arama ruhsatı kapsamında Sinan Zeytinoğlu tarafından yürütülecek arama çalışması, ruhsatta yer alan 1.066,01 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. 

Proje kapsamında, ruhsat sahasında üç adet sondaj vurulacak. ÇED alanı için arama ruhsatı içerisinde üç adet sondaj için herbiri 400 metrekarelik alandan oluşan üç adet poligon belirlenmiş durumda. 

Tamamı tarım arazisi vasfındaki bu alanlarda sondaj faaliyetleri yapılarak kömür cevherinin varlığı tespit edilmeye çalışılacak. Saha içerisinde herhangi bir üretim faaliyeti söz konusu olmayacak. 

GÖKSU DERESİNE 3 KM MESAFEDE

Proje alanına en yakın yerleşim birimi yaklaşık 900 metre güneybatıdaki Yardibi Mevkii. Sahanın yaklaşık 3 kilometre kuzeybatısında Gürleşen Mevkii ve 3 kilometre doğusunda da Göksu Deresi bulunuyor. Proje kapsamında yedi kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Teknik ekip dışındaki personel öncelikle, çevre köylerden sağlanacak. 

Maden arama çalışmaları sırasında sondajlardan alınacak karotlardan yarılama yöntemi uygulanarak örnekleme yapılacak. Alınan örnekler analiz için laboratuara gönderilecek. Yapılan örnekleme ile kömür rezervinin çalışma yapılan alan içerisindeki dağılımı tespit edilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler