1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Oytan: YEKA RES projesi 2021 yılında tamamlanacak

Oytan: YEKA RES projesi 2021 yılında tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Türkerler Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Saygın Oytan, 1000 MW’lık rüzgar yatırımı için izin süreçlerinin başladığını...

Oytan: YEKA RES projesi 2021 yılında tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Türkerler Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Saygın Oytan, 1000 MW’lık rüzgar yatırımı için izin süreçlerinin başladığını ve projenin tamamının 2020-2021 yıllarında tamamlanacağını söyledi.

Türkiye’nin 1000 MW’lik ilk YEKA rüzgar lisans ihalesini kazanan Türkerler, Siemens, Kalyon konsorsiyumu hızla projeyi hayata geçirecek adımlar atıyor. Konsorsiyum'un yerli ortaklarından Türkerler Holding'in Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Saygın Oytan, 6. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK2017) ikinci gününde yapılan ‘RES YEKA’ları ve Yerli Üretim” başlıklı özel oturumda yaptığı değerlendirmede, “İzin süreçleri başlayacak ve bu süreçleri paralel olarak yürüteceğiz. Derhal sahalardaki altyapı işlemlerine geçeceğiz. Hedefimiz 2019 yılı bitmeden ilk projemizin YEKA RES 1 olarak devreye alınması yönündedir. Bin MW’lık bir kapasiteyi hemen hayata geçiremezsiniz. Bunların tamamını 2020-2021 yıllarında tamamlanacak. Hızlı adımlar atarak bu yatırımları ülkemize kazandıracağız.” dedi.

PROJE FİNANSMANI İÇİN SON DAKİKA MÜJDESİ

İhalede ulaşılan 3.48 cent/kWh’lik fiyatın tüm dünyada rekor fiyat olduğunu tesadüfen oluşmadığını belirterek, düşük elektrik fiyatları dışında işletme maliyetleri, yatırım maliyetleri ve elektrik üretim miktarı konusunda avantajlı konum nedeniyle hiç bir engelle karşılaşmadan çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Projenin kesinlikle bankable olduğunu kaydeden Oytan, finansmanı yurtdışındaki bankalardan getirecek şekilde çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti. Oturum esnasında bir ara gelen telefon ile oturumu terkeden Oytan, dönüşünde çok önemli bir bankadan arandığını ve kredi için olumlu dönüş aldığını açıkladı. 

Sabiha KÖTEK-Enerji Günlüğü/Ankara

Önceki ve Sonraki Haberler