1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tortum HES’e bu kez üç talip çıktı

Tortum HES’e bu kez üç talip çıktı

Enerji Günlüğü - Daha önce bir kez ihaleye çıkarılan ancak devri gerçekleştirilmeyen Tortum HES'e bu kez üç istekli başvurdu. Nihai pazarlık...

Tortum HES’e bu kez üç talip çıktı

Enerji Günlüğü - Daha önce bir kez ihaleye çıkarılan ancak devri gerçekleştirilmeyen Tortum HES'e bu kez üç istekli başvurdu. Nihai pazarlık görüşmesi yarın.  

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre Elektrik Üretim AŞ’ye ait Tortum HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine, son tarih olan 2 Kasım 2017 saat 17:0 itibariyle önyeterlilik başvurusu yapan ve teklif sunan üç istekli çıktı. Yapılan değerlendirme sonucunda teklif sunan istekliler Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ, Ünal Akpınar İnşaat Sanayi Turizm Madencilik ve Ticaret AŞ ve Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti’nin yeterlilik kriterlerini taşıdığı belirlendi. 

Tortum HES’in özelleştirme ihalesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda yarın (07 Kasım 2017) saat 15:30’da yapılacak.

ÖNCEKİ İHALEYİ TAYFURLAR KAZANMIŞTI 

Tortum HES daha önce de ihaleye çıkarılmıştı. İlk ihalenin nihai pazarlık görüşmeleri 26 Nisan 2016 tarihinde yapılmış, en yüksek teklif, 131.1 milyon TL ile Tayfurlar Eneri Elektrik Üretim AŞ’den gelmişti. Ancak geçici teminat tutarı 10 milyon TL olan ilk ihalede isteklilere santralin devri gerçekleştirilmemişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler