1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’da tavuk gübresi elektriğe dönüştürülecek

Manisa’da tavuk gübresi elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - TPCL Yenilenebilir Enerji, Manisa’nın Kula ilçesinde günde 758,4 ton et tavuğu atığını yakarak elektriğe dönüştürecek bir biyogaz...

Manisa’da tavuk gübresi elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - TPCL Yenilenebilir Enerji, Manisa’nın Kula ilçesinde günde 758,4 ton et tavuğu atığını yakarak elektriğe dönüştürecek bir biyogaz tesisi kuracak.

TPCL Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., bölgede yaptığı kapsamlı araştırmalar ve çevresel ve sosyal değerlendirmeler ışığında Manisa’nın Kula ilçesi sınırlarında yer alan Sandal Mahallesi yakınlarında (Kızılgedik mevkiinde) 12,74 hektarlık bir sahada Kula Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Santrali kurmayı planlıyor.

116.550.00 euro bedelli proje kapsamında et tavuğu atıklarının (tavuk dışkısı ve civcivler kümese gelmeden önce yere serilen altlık malzeme karışımı) akışkan yataklı yakma sisteminde yakılarak elektrik enerjisi üretilmesi sureti ile bertaraf edileceği bir tesis kurulacak. Üretilen enerji,ulusal elektrik şebekesine aktarılacaktır. Planlanan 99,5 MWt’lik (30 MWe/31,91 MWm) kurulu güç ile santralin üretebileceği (yıllık) net elektrik enerjisi miktarı 208,2 GWh/yıl olarak hesaplanıyor. Mevcut teknoloji dikkate alınarak tesis için 30 yıllık bir işletme ömrü öngörülüyor.

Proje Alanı, Manisa şehir merkezinin yaklaşık 95 kilometre doğusunda ve Kula ilçe merkezinin yaklaşık 10 kilometre batısında Sandal Mahallesi yakınlarında yer alıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler