1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Türkerler, Alaşehir JES’in 3. fazı için çalışmalara başladı

Türkerler, Alaşehir JES’in 3. fazı için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Türkerler Jeotermal Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde  toplamda 120 MW kurulu güce sahip Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji...

Türkerler, Alaşehir JES’in 3. fazı için çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Türkerler Jeotermal Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde  toplamda 120 MW kurulu güce sahip Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nin 3. Fazı için çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz günlerde Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nin toplam 48 MW’lık ilk iki fazını törenle devreye alan Türkerler Holding, santralin 120 MW’lık üçüncü fazı için kolları sıvadı. Türkerler Jeotermal Enerji Arama ve Üretim A.Ş., Manisa İli, Alaşehir İlçesi, İstasyon Mahallesi, Zeytinçay Mevkii’nde elektrik üretimi amaçlı “Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali Faz 3 (4x30 MWe/4x30 MWm)” projesini tesis edip işletecek.

4 üniteli olarak düşünülen Türkerler Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali Faz-3’ün toplam kurulu gücü 120 MWe/MWm’dir. Ancak ilerleyen süreçte 100 MWe/100MWm olarak da toplam kurulu güçte karar kılınması düşünülüyor. Santralde Organik Rankin Çevrimi (ORÇ) prensibinde çalışan ikincil akışkanlı (n- pentan) çevrim yöntemi kullanılarak jeotermal kaynaktan elektrik enerjisi üretilecek.

528 Milyon dolar bedelli santralde azami yıllık 893.520.000 kwh elektrik enerjisi üretilecek ve üretilen elektrik de Alaşehir Havza trafo merkezine aktarılacak. 

Ömrü 30 yıl olarak öngörülen santralin izin, inşaat, montaj ve devreye alma çalışmalarının yaklaşık 4 yılda tamamlanması planlanıyor. 

Proje sahası, master plan aşamasında olan Afşar II Sulama Sahası içinde bulunuyor. Saha sınırlarının bitişiğinde ve Alaşehir Üzüm Sulama Birliği tarafından işletilen Alaşehir Sol sahil sulaması bulunuyor. Proje sahasının sağ sahilinden ve kuşuçuşu yaklaşık 3,5 km mesafeden Alaşehir Çayı ve mevsimsel akış gösteren kuru dereler geçiyor. Sahaya kuşuçuşu yaklaşık 500 m mesafeden sulama kanalları geçiyor. Yapımı planlanan santralin kuzeybatı istikametinde, kuşuçuşu yaklaşık 8 km mesafede aynı firmaya ait olan JES 1 ve JES 2 santralleri bulunmakta olup, hâlihazırda tesisler işletilmekte.

Proje kapsamında jeotermal kaynak arama sondaj çalışmaları halen devam ediyor. 

TÜRKERLER HOLDİNG’İN ALAŞEHİR JES’İ RESMEN AÇILDI

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler