1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji halka açılıyor

Enerjisa Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ile Alman E.ON’un yüzde 50’şer payla sahibi olduğu Enerjisa Enerji AŞ’nin elektrik dağıtım ve satış birimi...

Enerjisa Enerji halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding ile Alman E.ON’un yüzde 50’şer payla sahibi olduğu Enerjisa Enerji AŞ’nin elektrik dağıtım ve satış birimi halka açılıyor.

Sabancı Holding ile Alman E.ON ortaklığı Enerjisa'nın elektrik dağıtımı ve perakende satış şirketlerini bünyesinde barındıran Enerjisa Enerji AŞ'nin yüzde 20'si Borsa İstanbul' a geliyor. Enerjisa Enerji A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu bildirdi. Ek satış kapsamında satışa sunulan payların tamamının satıldığı varsayıldığında, Sabancı Holding ve E.ON yüzde 40'ar paya sahip olacak. 

Şirketten yapılan açıklamada, şirketin halka arzına yönelik SPK'nın onayına sunulan taslak izahnameye göre, halka arz öncesinde Sabancı Holding, şirket sermayesinin yüzde 50'sini ve E.ON'un yüzde yüz iştiraki DD Turkey şirketi de kalan yüzde 50 lik hisseyi elinde bulunduruyor. Halka arz edilen payların tamamının satılması durumunda, Sabancı Holding yüzde 41, DD Turkey de yüzde 41 oranında pay ve oy haklarını doğrudan ellerinde bulundurmaya devam edecek. 

NOMİNAL DEĞER 236.21 MİLYON TL

Halka arz edilecek yüzde 18 oranındaki Enerjisa Enerji AŞ hisselerinin nominal değeri 212.59 milyon lira. Ek satış kapsamındaki yüzde 2’lik kısmın da satılması halinde halka arz edilecek payların nominal değeri toplam 236.21 milyon lira olacak. Ortak satışı yoluya gerçekleşecek halkın arzın Şubat ayında tamamlanması planlanıyor. Enerjisa Enerji AŞ halka arzı, AK Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından fiyat aralığı ile talep toplama yoluyla gerçekleştirilecek. İş Yatırım’ın değerlendirmesine göre halka arzın, yüksek iskonto ile işlem gören Sabancı Holding hisselerindeki iskontoyu azaltması bekleniyor.

ÜÇ DAĞITIM BÖLGESİ, TOPLAM ALTI ŞİRKET

Yüzde 20’ye yakın hissesi halka açılacak Enerjisa Enerji AŞ’nin altında, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) ile bu bölgelerdeki üç görevli tedarik şirketi yer alıyor. Sabancı ve E.ON ortaklığı Enerjisa bundan bir süre önce faaliyetlerini iki ana grup altında toplamıştı. Gruplardan birini, halka açılacak Enerjisa Enerji AŞ oluşturmuştu. Diğer grubun altında ise Enerjisa’nın elektrik üretimi ve ticaretine yönelik faaliyetleri yer almıştı. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler