1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tekirdağ’da 50 MW’lık Kaktüs RES kurulacak

Tekirdağ’da 50 MW’lık Kaktüs RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kaktüs Yenilenebilir Enerji, Tekirdağ’da toplam 49.5 MW kapasiteli Kaktüs Rüzgar Enerjisi Santrali kuracak.Kaktüs Yenilenebilir Enerji...

Tekirdağ’da 50 MW’lık Kaktüs RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kaktüs Yenilenebilir Enerji, Tekirdağ’da toplam 49.5 MW kapasiteli Kaktüs Rüzgar Enerjisi Santrali kuracak.

Kaktüs Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Tekirdağ ili, Kapaklı ve Ergene ilçesi, Yenikağıl, Bahçeağıl, Uzunhacı, Karamehmet köyleri mevkiinde “Kaktüs RES (49,5MWm/49,5MWe) Projesi” nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

SANTRALDE GE TÜRBİNLERİ KULLANILACAK

Toplamda 240 milyon liraya malolması beklenen Kaktüs RES’te herbiri 2,75 MW gücünde toplam 18 adet GE 2.75-103 marka rüzgar türbininden yıllık ortalama 173.250.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

Proje alanı, Tekirdağ il merkezine kuş uçuşu yaklaşık 45 km mesafede bulunuyor. Projenin inşaat aşamasında 40 kişi, işletme aşamasında 10 personelin çalışması planlanıyor. İşletme ömrü 49 yıl olarak planlanan santralin inşaat için hazırlık dönemi 23 ay, inşa ve montaj çalışmaları da 11 ay olmak üzere toplam 34 ay içerisinde tamamlanacak. 

Borusan EnBW Enerji'nin iştiraki olan Kaktüs Enerji'nin RES projesiyle ilgili optimizasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede, kullanılacak türbin modelleri ve markası ile çalışacak kişi sayısı ve hedeflenen elektrik üretim miktarı rakamlarında değişiklikler olabilecek.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler