1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 258 kömür madeninin faaliyeti durduruldu

258 kömür madeninin faaliyeti durduruldu

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, toplamda 5 bin 467 maden sahasını denetleyerek, 258 kömür madenine faaliyet durdurma, bin 780 maden...

258 kömür madeninin faaliyeti durduruldu

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, toplamda 5 bin 467 maden sahasını denetleyerek, 258 kömür madenine faaliyet durdurma, bin 780 maden işletmesine de faaliyet durdurma cezası verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Ağustos ayından itibaren hayata geçirilen “Risk Yönetimi Yol Haritası” kapsamındaki denetimlerde, madenlerdeki güvenlik risklerine ve eksikler nedeniyle 258 kömür madenine faaliyet durdurma cezası verilirken, toplamda bin 780 maden işletmesinde de faaliyet durduruldu. Yol haritası kapsamında ayrıca ilk kez baskın denetimler de uygulanmaya başlandı.

MADENLER ÜÇ RİSK GRUBUNA AYRILDI

2017 yılında başlayan denetimler kapsamında toplam 5 bin 467 maden sahasını denetlendi. Yol haritası kapsamında madenler Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından işletme güvenliği açısından barındırdığı tehlike büyüklüğüne göre üç sınıfa ayrıldı.  En riskli grup olan kırmızı grupta yılda 100 bin tondan fazla üretim yapan yeraltı metal maden ocakları, sarı grupta yılda 100 bin tondan az olan yeraltı metal maden ocaklarıyla üretimi 500 bin tondan az olan açık ocaklar ve mavi grupta da üretimi 100 bin tondan az olan açık ocaklar yer alıyor. Kırmızı grupta denetimler 3 ayda bir, sarı grupta altı ayda bir ve mavi grupta da yılda bir kez yapılacak. 

2018 yılında artarak devam edecek olan denetimlerde en az 7 bin denetim yapılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler