1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erzincan Refahiye doğalgaza kavuştu

Erzincan Refahiye doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Enerya, Erzincan’ın Refahiye ilçesine Konteyner RMS-A projesiyle doğalgaz arzına başladı.Doğalgaz dağıtım oyuncusu Enerya, Erzincan’ın...

Erzincan Refahiye doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Enerya, Erzincan’ın Refahiye ilçesine Konteyner RMS-A projesiyle doğalgaz arzına başladı.

Doğalgaz dağıtım oyuncusu Enerya, Erzincan’ın Refahiye ilçesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı bir törenle doğal gaz arzını başlattı. Konteyner RMS-A Projesi ile doğal gaz arzı sağlanan Refahiye’deki gaz yakma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Başbakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada Refahiye’de ilk etapta 500 ev ve 20 devlet dairesinin doğalgaz kullanmaya başlayacağını belirterek “Refahiye'nin temiz havası daha da temiz hale geliyor. Çocukluğumuzu hatırlıyorum, o teneke sobalar, yanar, bir tarafı tunç olur. Bir tarafınız yanar, bir tarafınız donar, ısınamazsınız. Artık devir değişti, imkanlar gelişti. Artık doğal gazla odun, kömür, kül derdi yok” dedi.

Enerya Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Işık Deniş, 2007 yılından itibaren Erzincan merkezde yürüttükleri çalışmaları ilçelere de taşıdıklarını belirterek “2016 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. 5 ay gibi kısa sürede CNG Projesi ile Üzümlü’yü doğal gazla buluşturduk. Bugün de 2016 yılı sonunda dağıtım bölgemize dahil edilen Refahiye’yi, doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturuyoruz. Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2017 yılı sonuna kadar Tercan ve Çayırlı da doğal gaz kullanmaya başlayacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler